Hodoll Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hodoll Forum

ИндексПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Полезен тен няма

Go down 
2 posters
АвторСъобщение
#Hodoll
АДМИН
АДМИН
#Hodoll

Брой мнения : 90
Местожителство : Пазарджик
Registration date : 09.11.2008

Полезен тен няма Empty
ПисанеЗаглавие: Полезен тен няма   Полезен тен няма Icon_minitimeНед Яну 25, 2009 11:42 am

Британци и американци ни напомнят, че неразумното излагане на слъчнева светлина е опасно и не може да се говори за полезен тен.

И потъмняването на кожата и злокачествените и заболявания започват с увреждания на молекулата на ДНК, предизвикани именно от ултравиолетовите лъчи. Много от нас обаче, дори и да знаят това, пренебрегват този факт. Засягането на ДНК е първата стъпка към формирането на генетични мутации, а те стоят в основата на злокачественият процес. Според данни на СЗО повече от 60 000 души годишно умират от злокачествен меланом. Пресата обикновено изтъква противоречиви данни за ролята на слънцето за нашето здраве. Един от полезните ефекти е формирането на витамин Д в кожата. За него обаче е необходимо минимално количество ултравиолетова светлина. /Пулс

Полезен тен няма Wwnbltygahufc3rz6b8n
Върнете се в началото Go down
http://hodoll.hit.bg
CFC
Напреднал
Напреднал
CFC

Брой мнения : 52
Registration date : 20.01.2009

Полезен тен няма Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Полезен тен няма   Полезен тен няма Icon_minitimeНед Яну 25, 2009 4:33 pm

Съвсем съгласен съм със това.По принцип хората мислят че като се подлат на процедури за хващане на тен или просто се пекът на слънце ще станат много по красиви със "приятния"си загар.Те всъшност изгарят клетките на кожата си и от там се получава този цвят,естествено кожата е една от регинериращите се тъкани на човешкото тяло и по-добре че е така,иначе не ми се мисли как ше живеят хората обичащи "приятния" загар на кожата.Ако сте забелязали след известно време кожата започжа да се регинерира (възстановява) и се бели така ние я сменяме със нова по необгорена кожа със здрави клетки и нормален за расата ни цвят.
Интересен факт е че чрез сменянето на кожата ни ние хората ратем,заштото заменяме старата си кожа със нова по-разтеглива която ни побира по време на растежа това се случва и когато се къпем заштото заедно със мръсотията ние отмиваме и старата си кожа която вече е малка за нас.
Усмивка Победа
#Hodoll
АДМИН
АДМИН
#Hodoll

Брой мнения : 90
Registration date : 09.11.2008

Полезен тен няма Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Полезен тен няма   Полезен тен няма Icon_minitimeНед Яну 25, 2009 4:50 pm

Това с къпането не го знаех.Много интересно ! Браво , точно така : Подкрепа
http://hodoll.hit.bg
CFC
Напреднал
Напреднал
CFC

Брой мнения : 52
Registration date : 20.01.2009

Полезен тен няма Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Полезен тен няма   Полезен тен няма Icon_minitimeНед Яну 25, 2009 4:54 pm

Аз съм любител на научно популярните филми и от там съм научил доста за човешкото тяло и неговия организъм.Дължа повечето си знания на National geografic. Усмивка
Sponsored content

Полезен тен няма Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Полезен тен няма   Полезен тен няма Icon_minitime

Полезен тен няма
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Hodoll Forum :: Новини-
Идете на: